04 آذر 1403

  • 1401/04/11
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر

وبا بیماری خاموش با علائم حاد و ناگهانی/ خطر شیوع وبا جدی است

....

بیماری وبا همزمان با گرم شدن هوا شایع می شود و علت شیوع آن نیز، مصرف آب آلوده است که موجب از دست رفتن شدید آب بدن فرد می شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، سرپرست این شبکه اظهار داشت: وبا یکی از بیماری های واگیر با قابلیت ایجاد همه گیری و اپیدمی است که قدرت آن درایجاد ابتلای ناگهانی تعداد زیادی از افراد جامعه بوده و گاهی در برخی موارد باعث مرگ نیز می شود.

مهندس «هادی اکبری» با تاکید بر خطرات بیماری در کودکان، تصریح کرد: کودکان بویژه کودکان 2 تا 5 سال به دلیل ضعف سیستم ایمنی جزو گروه های در معرض خطر بیماری محسوب می شوند که به دلیل از دست رفتن یکباره آب بدن بر اثر ابتلا به این بیماری، سلامت ان ها به طور جدی در معرض خطر قرار می گیرد.


او با اشاره به اینکه وبا فقط در انسان ایجاد بیماری می کند، تصریح کرد: این بیماری که جزء بیماری های آندمیک و بومی ایران محسوب می شود و در سالهای گذشته، در برخی از نقاط کشور اپیدمی های وسیعی ایجاد کرده و در حال حاضر نیز با توجه به شروع فصل تابستان و افزایش مسافرت ها در مقایسه با دوسال قبل و طغیان بیماری در کشورهای عراق و پاکستان احتمال بروز بیماری در کشور وجود دارد.





مسوول بیماری های واگیر شبکه در ادامه گفت: عامل این بیماری که باکتری ویبریوکلرا است در آبهای شرب، آبهای سطحی، فاضلاب و در آبهای راکد ساحلی و آبهای شور پیدا می شود که از طریق آشامیدن، به انسان منتقل می شود.

«رضا حسن زاده» اضافه کرد: بیماری به شکل اسهال آبکی متوسط تا شدید با دفعات اجابت مزاج زیاد و به صورت ناگهانی بروز می کند اما علائمی مثل تب و دل پیجه در آن مشاهده نشده است که در بیشتر موارد افراد بدون علائم هستند و بعنوان ناقل باعث انتشار بیماری می شوند.


او خاطر نشان کرد: در مناطقی که آب آشامیدنی سالم در دسترس نیست و مردم نیز نحوه سالم سازی آب را به خوبی نمی دانند و همچنین در مناطقی که فاضلاب، زباله و فضولات انسانی به صورت غیر بهداشتی دفع می گردد و به منابع آب نفوذ میکند (آب انبارها) یا در مزارعی که با فضولات انسانی کوددهی می شوند، احتمال بروز بیماری وجود دارد.

این کارشناس در انتها گفت: راههای پیشگیری از این بیماری با آموزش و افزایش آگاهی مردم بخصوص افراد پرخطر، تأمین آب آشامیدنی سالم، بهسازی محلهای ذخیره آب مثل آب انبار و حوضچه ها، کلر زنی شبکه های توزیع آب، شست و شوی صحیح میوه و سبزیجات با آب مطمئن و مهمتر از همه تهیه و نگهداری صحیح و بهداشتی یخ می باشد./س.رضایی

پایان خبر.
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 62853
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید