شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهر عنوان کرد؛ تاکنون شواهدی مبنی بر ورود پشه آئدس به شهرستان مهر مشاهده نشده است، با توجه به تردد بالا بین دو شهرستان مهر و عسلویه، مردم اقدامات محافظتی را رعایت کنند
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهر، مهندس «هادی اکبری» گفت: باتوجه به شناسایی یک نفر مبتلا به تب دانگی در شهرستان همجوار، تاکنون شواهدی که نشان دهده ورود پشه آئدس و یا ابتلای فردی به تب دانگی در شهرستان باشد، مشاهده نشده است.
اکبری ادامه داد: پشه آئدس که ناقل بیماریهایی از جمله تب دانگ و زیکا است، در برخی از کشورهای همسایه از جمله قطر، عمان و پاکستان شیوع بالایی داشته و شیوه انتقال بیماری از طریق خون خواری پشه ناقل از فرد بیمار است.
سرپرست شبکه مهر، با بیان اینکه تب دانگ، تب زرد و تب چیکونگونیا از بیماریهایی است که ممکن است در شرایطی از طریق گزش نیش پشه آئدس منتقل شود، افزود: حضور پشه در منطقه به معنای بیماری نیست و مردم نگران نباشند.
در ادامه «رضا حسن زاده» کارشناس مسوول بیماری های غیر واگیر شبکه نیز گفت: با توجه به اینکه پشه آئدس از چندین نفر در طول روز تغذیه و خونخواری میکند و از سوی دیگر از قدرت پروازی و تکثیر بالایی برخوردار است، مبارزه با آن سخت و نیازمند صرف هزینههای بالاست.
او با به اینکه بهترین راه مقابله مقطعی با این پشه، اقدامات محافظتی و سمپاشی است گفت: کاهش جمعیت پشه از طریق سمپاشی برای مقابله با آن کمک می کند اما بیشترین مساله بهسازی محیط نظیر: نصب توری پنجره ها، پوشیدن لباس های رنگ روشن و آستین بلند در طول روز، استفاده از پمادهای دافع حشرات است.
او در پایان تصریح کرد؛ آب های راکد، ظرف های زیرگلدان ها، سطل های آب زیر کولرهای گازی و لاستیکهای فرسوده عمدهترین مناطق تکثیر و رشد پشه آئدس هستند، که مدیریت صحیح راه های پیشگیری از سوی مردم به کنترل اپیدمی این بیماری کمک می کند.