01 آذر 1403

  • 1403/05/22
  • - تعداد بازدید: 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر

در نشست کارگروه پیشگیری از خودکشی شهرستان مهر، مطرح شد؛ ممنوعیت فروش قرص برنج از هر کانالی

در نشست تخصصی کارگروه پیشگیری از خودکشی، با بررسی پیامدهای فسفید آلومنیوم یا همان قرص برنج، بر ممنوعیت فروش این قرص از هر کانالی تاکید کردند.
 
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهر، سرپرست شبکه با بیان اینکه، در سال های اخیر، استفاده از قرص برنج در آسیب رساندن به خود، استفاده می شود گفت: در حال حاضر عرضه این سم خطرناک در کشور ممنوع است. و ضروری است مردم بدانند، عرضه این ترکیب، قاچاق محسوب می‌شود و استفاده از آن نیاز به تخصص دارد، که نباید در امور روزمره زندگی نظیر جلوگیری از آلودگی برنج و غیره از آن استفاده کنند.
 
«هادی اکبری» با اشاره به اینکه، نباید اجازه داد تا افرادی به بهانه مبارزه با آفات در منازل و محل‌های کارشان از این ترکیب استفاده کنند، افزود: مردم می توانند هر گونه تخلف در استفاده از این ترکیب و یا فروش آن را به شماره 190 گزارش دهند تا کارشناسان بهداشتی  به آن رسیدگی کنند.
 
 
مهندس «صفری» رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان مهر، با اشاره به اینکه فسفید آلومینیوم، در ایران به نام قرص برنج شناخته می‌شود، گفت: آفت کش خطرناکی است و در صورت سوء مصرف و اشتباه در مصرف آن یا استشمام گاز حاصل از آن عوارض حادی را ایجاد می کند که منجر به مرگ می‌شود. 
 
او افزود: این ترکیب در مجاورت هوا یا تماس با ترشحات دستگاه گوارش، در واقع در واکنش با آب موجود در محیط، گاز بسیار سمی فسفین را متصاعد می‌کند که به سرعت وارد مخاط ریه یا دستگاه گوارش می‌شود و به محض ورود به بدن به سیستم زنجیره تنفسی حمله می‌کند. در نتیجه بدن دیگر نمی‌تواند از اکسیژن استفاده کند و در این صورت مرگ سلولی اتفاق می‌افتد.
 
«صدیق کوثری» کارشناس سلامت روان شبکه نیز علائم مسمومیت نیز معمولا نیم ساعت پس از سوء مصرف ظاهر می‌شود و سه تا چهار ساعت بعد سیستم تنفسی و قلب را دچار مشکل می‌کند. بیشتر مرگ و میرها در خلال 12 تا 24 ساعت اولیه مسمومیت اتفاق افتاده و معمولا ناشی از ایست قلبی است و مرگ و میر بعد از 24 ساعت اغلب ناشی از نارسایی کبدی و کلیوی اتفاق می افتد.
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 106454
کلیدواژه