03 آذر 1403

  • 1402/10/05
  • - تعداد بازدید: 277
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر

افزایش مراجعان مبتلا به آبله مرغان به مراکز خدمات جامع سلامت، ضرورت توجه به اصول جداسازی بیمار تا پایان دوره واگیری

 
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان مهر، با اعلام این خبر، بر راهکارهای پیشگیری از این بیماری با توجه به سرعت بالای انتقال آن به ویژه در دانش آموزان، تأکید کرد.
 
 
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهر، مهندس «محمد جواد حسن زاده» با اشاره به افزایش تعداد مراجعان سرپایی مبتلا به بیماری ویروسی آبله مرغان، به مراکز خدمات جامع سلامت در دو هفته ی اخیر، گفت: اگر چه شیوع آبله مرغان نگران کننده نیست، اما با توجه به قدرت سرایت بالای بیماری و امکان تعطیلی فعالیت مدارس، توجه به راهکارهای پیشگیری و جداسازی بیماران ضروری است.
معاون بهداشتی شبکه با اشاره به این که آبله مرغان غالبا در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری پیدا می‌کند و در بزرگسالان در مقایسه با کودکان شدت و عوارض بیشتری دارد افزود: با توجه به درگیری بزرگسالان در شهرستان، رعایت اصول جداسازی در دوره واگیری بیماری به ویژه در مدارس در کنترل بیماری مؤثر است.
 
کارشناس مسوول بیماری های واگیر شبکه در ادامه با بیان این که، آبله مرغان توسط ویروس "واریسلا زوستر" بروز پیدا می‌کند؛ گفت: این ویروس به سرعت پخش می‌شود و از طریق عطسه، سرفه، استفاده از بشقاب و لیوان مشترک و نیز لمس مایع تاول آبکی منتقل می‌شود.
 
«رضا حسن زاده» افزود: با افزایش شمار مبتلایان، به ویژه در دانش آموزان، در منطقه دارالمیزان، به منظور قطع زنجیره انتقال مجبور به تعطیل دو مدرسه با همکاری آموزش و پرورش شدیم.
 
حسن زاده عنوان کرد: علائم بیماری آبله مرغان در کودکان خفیف اما در بزرگسالان شدید است، در مرحله نخست علائم آن شبیه سرماخوردگی مانند تب مختصر، گلودرد، دل درد یا سردرد است، ولی در مرحله بعد به مرور با بروز ضایعات پوستی نمایان می‌شود.
 
 
مسول پیشگیری و کنترل  بیماری‌های مرکز بهداشت مهر گفت: این ضایعات ابتدا به صورت لکه‌های کوچک قرمز رنگ هستند و به تدریج برجسته‌تر و به دانه‌های آبداری شبیه تاول تبدیل می‌شوند. بثورات پوستی تقریبا در هر جای بدن می‌توانند بروز پیدا کنند اما در دست و پا کمتر ظاهر می‌شوند.
 
حسن زاده ادامه داد: تاول‌ها در ۲۴ ساعت می‌ترکند و در محل آن‌ها دلمه تشکیل می‌شود. در مدت بیماری، هر سه تا چهار روز مجموعه‌ای از تاول‌های جدید بروز پیدا می‌کنند که خارش‌دار هستند.
 
مسول پیشگیری و کنترل بیماری‌های مرکز بهداشت مهر گفت: معمولا دو تا سه هفته پس از تماس کودک با ویروس، علائم بیماری خود را نشان می‌دهد. 
 
این کارشناس با بیان اینکه درمان آبله مرغان با هدف تخفیف علائم انجام می‌شود، گفت: برای کاهش خارش می‌توان از پارچه، حوله و کمپرس آب سرد وآنتی هیستامین با تجویز پزشک  استفاده کرد. بیمار باید تا حد امکان آرام و خنک نگه داشته شود زیرا گرما و تعریق موجب بروز خارش می‌شود.
 
مسول کنترل و پیشگیری  با بیماری‌های مرکز بهداشت مهر با تاکید بر این که تشخیص بیماری براساس ظهور تاول هاست، توصیه کرد: باید ناخن‌ها کوتاه نگه داشته شود تا بیمار نتواند خود را بخاراند زیرا خاراندن تاول‌ها می‌تواند موجب عفونت ثانویه شود./س.رضایی
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 92062
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید