03 آذر 1403

  • 1400/06/18
  • - تعداد بازدید: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر

مرغ سایز چیست؟

مرغ های با دامنه وزنی 1/6 تا 2 کیلوگرم، دارای درجه کیفی بالاتر

مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، چیستی و چرایی اهمیت مصرف مرغ سایز را عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، «سکینه ابراهیمی» گفت: در فرهنگ مصرف مواد غذایی مردم کشور ما، معمولاً مرغ های درشت طرفداران بیشتری دارد که باعث می شود طول دوره پرورش مرغ طولانی شود، اما مرغ هایی که به مدت طولانی تر پرورش می یابند و درشت تر می شوند مشکلاتی دارند.

او افزود: منظور ار مرغ سایز، مرغ های با وزن کمتر از 2 کیلوگرم است و مرغ های با دامنه وزنی حدود 6/1 تا 2 کیلوگرم در بهترین شرایط سلامت و درجه کیفی بالاتری هستند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در پرورش مرغ و طیور از هورمون استفاده نمی شود، اضافه کرد: برای کنترل بیماری دام، از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده می شود اما استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها در تولید و تامین سلامت طیور لازم و مناسب است.

ابراهیمی افزود: سن مناسب کشتار مرغ حدود 42 روزگی و میانگین ماندگاری آنتی بیوتیک های مصرفی حدود 5 روز است و اگر در زمان کشتار دام، این مدت زمان انتظار در دوره درمان رعایت نشود، انتقال زیاد آنتی بیوتیک به انسان از طریق زنجیره غذایی می تواند عارضه هایی برای سلامت داشته باشند.

مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان مهر، دلایل اهمیت مصرف مرغ سایز را اینگونه عنوان کرد:

-چربی کمتر: مرغ سایز مقدار چربی کمتری دارد در حالیکه مرغ های درشت مقادیر زیادی چربی دارند. به این ترتیب کاهش سن کشتار موجب تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه شده و کاهش چربی محوطه بطنی مرغ را به همراه دارد.

-قدرت خرید بیشتر: علاوه بر کاهش چربی درون لاشه و قسمت های دور ریز مرغ، طعم لذیذ و خوشپخت بودن مرغ های سایز، تولید مرغ با وزن کمتر و لاشه سبک تر موجب افزایش توان خرید اقشار کم درآمد جامعه می شود.

-دارای باقیمانده کمتر آنتی بیوتیک: با توجه به اینکه آنتی بیوتیک ها بیشتر در بافت چربی ذخیره می شوند و کاهش سن کشتار و کوچک تر بودن سایز مرغ موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافت ها می شود و می تواند در کاهش میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در لاشه موثر باشد.

-کاهش ابتلا به بیماریهای غیرواگیر: چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی، اضافه وزن، چاقی و اختلال در چربی خون می شود.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46515
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید