روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر
حیوان گزیدگی در شهرستان رو به افزایش است/لزوم مراجعه زود هنگام به مراکز بهداشتی و درمانی پس از حیوان گزیدگی
....
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، به مراجعه زود هنگام به مراکز بهداشتی و دریافت مراقبت های ضروری پس از حیوان گزیدگی در پی افزایش موارد، تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، مهندس «هادی اکبری» تاکید کرد: با توجه به افزایش گزارش موارد حیوان گزیدگی در شهرستان و کشنده بودن بیماری هاری، هر گونه گزش انسان توسط حیوانات هاری تلقی گردد و اقدامات درمانی ضدهاری آغاز شود.
مهندس اکبری با اشاره به افزایش افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی در چند ماه اخیر در مقایسه با مدت زمان مشابه گفت: در سال 1400 در شهرستان حدود 125 فرد حیوان گزیده در مراکز بهداشتی شهرستان پیگیری و درمان شده است که 80 درصد این موارد مربوط به بخش گله دار بود، که ضروری است نهادهای مرتبط نسبت به واکسیناسیون سگ های ولگرد اقدام اساسی انجام دهند.
مدیر سلامت شهرستان افزود: در بخش درمان، مراکز جامع سلامت ما در شهر مهر و گله دار به صورت 24 ساعته آماده ارایه خدمات رایگان به موارد حیوان گزیدگی در شهرستان هستند.
«رضا حسن زاده» کارشناس مسوول بیماری های غیر واگیرشبکه بهداشت و درمان مهر نیز، نخستین اقدام پس از گزش به وسیله حیوان مبتلا به هاری را شست و شوی محل گزش ذکر کرد و یادآور شد: به طور قطع می توان گفت نیمی از روند درمان هاری وابسته به شست و شوی مناسب و کافی (15 تا 20 دقیقه) محل جراحت با آب و صابون و پس از آن ضدعفونی محل عارضه است.
این کارشناس تاکید کرد: فرد گزیده شده بلافاصله پس از گزش توسط حیوان، محل گزش را با آب و صابون به طور کامل شست و شو دهد و واکسیناسیون کامل ضدهاری و سرم ضد هاری را طبق دستورالعمل جدید وزارت بهداشت، دریافت کند.
هاری یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که تمامی پستانداران خونگرم نسبت به بیماری «هاری» حساس هستند و ممکن است به آن مبتلا شوند که بیش از 95 درصد موارد حیوان گزیدگی در محدوده زیر پوشش مربوط به سگ و گربه گزیدگی است؛ اما مواردی از گزش توسط گرگ، روباه، شغال و سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز دیده می شود.س/رضایی
پایان خبر
نظر دهید