توصیف بیماری کرونا به نقل از پزشک متخصص داخلی شهرستان مهر
تعداد میتلایان تشخیص داده شده در شهرستان مهر نمایانگر روند مناسب بیماریابی است
پزشک متخصص داخلی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) شهرستان مهر تأکید کرد: بروز علائم مشابه علائم بیماری کرونا دلالت بر لزوم نمونه گیری ندارد.
دکتر مهسا ستوده در گفتگو با مدیر روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان این شهرستان گفت: بیماری کووید-19 یک بیماری است که عامل آن از گروه ویروس کرونا و از دسته ویروس های سرماخوردگی و دارای علائم بالینی متداول تنگی نفس، تب و سرفه های خشک است.
این پزشک متخصص عنوان کرد: در کنار این علائم، گلودرد، بدن درد، آبریزش بینی، ضعف و بی حالی و یا علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال از عارضه های دیگری است که می تواند در مبتلایان بروز کند.
وی افزود: دوره نهفتگی بیماری کووید-19، یک تا 14 روز و سرایت آن از طریق سرفه، عطسه، تماس با افراد بیمار یا ناقل و یا لمس کردن سطوح آلوده و رساندن ویروس با دستان آلوده به دهان، چشم یا بینی بوده و واکنش افراد درگیر با بیماری کرونا بسیار وسیع و می تواند بدون علامت بوده یا به عوارض ضعیفی مانند یک تب خفیف و یا درگیری حاد تنفسی و مرگ بیانجامد.
این متخصص مرجع تشخیص شهرستان مهر تصریح کرد: متخصصان می گویند با افزایش سن از ایمنی بدن کاسته شده و احتمال بروز عوارض در کهنسالان بیشتر است اما رفتار این ویروس نو پدید قابل پیش بینی نبوده و ممکن است یک فرد جوان و بدون سابقه بیماری را نیز به کام مرگ بکشاند.
دکتر ستوده گفت: بیماران با نقص ایمنی یا دارای بیماری زمینه ای مانند افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای مزمن تنفسی، کلیوی، کبدی، دیالیزی و ایدز و افراد بسیار چاق و بیماران تحت شیمی درمانی و پیوند عضو شده که داروهای ایمونو ساپرسیو و یا بیمارانی که کورتیکواستروئیدها را مصرف می کنند گروه پرخطر محسوب شده و ممکن است در آنها علائم با شدت بیشتری بروز کند.
این پزشک متخصص داخلی با تأکید بر لزوم مراجعه به پزشک در صورت مشاهده تب بیش از سه روز، تنگی نفس و سرفه های خشک بیان کرد: افراد مواجه با بیماری کووید-19 به سه گروه مشکوک، محتمل و قطعی (مبتلا) تقسیم می شوند.
-موارد مشکوک افرادی هستند که با شرح حال سرفه خشک، لرز، گلو درد همراه با تنگی نفس، با یا بدون تب به پزشک مراجعه می کنند ولی پزشک معالج هیچ علت قابل توجیهی برای این علائم پیدا نکند.
افراد با تب و یا علائم تنفسی با هر شدتی (خفیف یا شدید) که 14 روز قبل از شروع علائم، سابقه تماس نزدیک با افراد کرونا مثبت یا محتمل داشته اند یا کارکنان بهداشتی و درمانی دارای علائم نیز مشکوک تلقی می شوند.
-افرادی که علائم بیماری کووید-19 را داشته و عکس قفسه سینه نیز نشانه هایی از درگیری با بیماری را دارد و یا افرادی که دچار پنومونی (عفونت شدید ریوی) شده و درمان برای آنها شروع شده ولی پاسخ بالینی مناسبی به درمان نداده و یا بیماری در آنها شدیدتر می شود در گروه محتمل جای می گیرند.
-افرادی که به تشخیص پزشک مرحله آزمایش و نمونه گیری را طی کرده و پاسخ کرونا مثبت برای آنها دریافت می گردد در گروه قطعی (مبتلا) هستند.
وی با اشاره به اینکه روزانه موارد مشکوک زیادی مراجعه می کنند ولی بروز علائم مشابه بیماری کرونا در تمامی افراد دلالت بر لزوم آزمایش و نمونه برداری ندارد گفت: از اوایل فروردین ماه 99 شهرستان مهر از وضعیت سفید خارج شده و جز با همکاری مردم قطع زنجیره انتقاال این ویروس و رسیدن به روند کاهشی و صفر میسر نیست.
این متخصص داخلی با تأکید بر ضرورت توجه به بهداشت فردی و عمومی و شستشوی مداوم و صحیح دستها، ضدعفونی سطوح و رعایت فاصله اجتماعی توصیه کرد: از بیرون رفتن غیر ضروری پرهیز شده و یک نفر از اعضای خانواده با رعایت موازین بهداشتی مسؤول خرید مایحتاج منزل شود تا عوامل مخاطره انگیز به حداقل برسد.
دکتر ستوده اظهار کرد: تعداد میتلایان تشخیص داده شده در شهرستان مهر نمایانگر روند مناسب بیماریابی بوده که بر اساس پروتکل های ابلاغی انجام شده است و مردم باید به عملکرد پزشکان، مدیران و کارکنان حوزه سلامت و تیم های واکنش سریع شهرستان اعتماد کرده و کارکنان بهداشت و درمان را برای دستیابی به وضعیت مطلوب یاری کنند.
نظر دهید