03 آذر 1403

  • 1400/01/29
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر

از شایعه تا واقعیت فضای مجازی در مورد وجود رشته های پنبه در کنسرو ماهی

به شایعات غیرعلمی در فضای مجازی توجه نکنیم

مسوول واحد کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، در پاسخ به سوالات و شبهات وجود الیاف پنبه و تقلب در تهیه کنسرو های ماهی، خواستار توجه نکردن به شایعات غیرعلمی در فضای مجازی شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر، مهندس «سارا جعفری سارویی» گفت: در صنعت کنسروسازی ایران از انواع مختلفی از ماهی و اغلب از گونه های «تن (Tuna)»، «هوور»، «گیدر» و یا «مارلین (بادبان ماهی)» استفاده می شود، که به طور عمومی به همه کنسروهای ماهی، نام «تن ماهی» اطلاق می شود.

 

او با تایید نکردن ادعای وجود رشته های پنبه در محتویات قوطی کنسرو ماهی که ویدئوی آن در فضای مجازی منتشر شده است، افزود: پروتئین های بافت گوشت شامل دسته های میوفیبریلی، سارکوپلاسمی و پیوندی با عملکرد و حلالیت متفاوت و رشته های عضلانی مشابه الیاف پنبه در این ویدئو، از نوع پروتئین های میوفیبریلی ماهی است.

این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان اینکه نباید به شایعات غیرعلمی در فضای مجازی توجه کرد، گفت: میزان پروتئین های میوفیبریلی و ضخامت گونه های مختلف ماهی با یکدیگر متفاوت و سفتی و ضخامت بعضی از ماهی ها مانند گونه مارلین زیاد و گاهی حدود 80 درصد گوشت ماهی از نوع پروتئین های میوفیبربیلی است.

جعفری سارویی اضافه کرد: این پروتئین های میوفبیربلی موجود در بافت ماهی، همانند پروتئین های مواد غذایی دیگری مانند گلوتن گندم، در فرایند معمولی پروتئین شویی، با شستشو در زیر آب، شفاف و سفید و گاهی کش دار می شوند.

او با اشاره به اینکه صاحبان صنایع غذایی موظف به درج ترکیبات بر روی بسته بندی مواد غذایی هستند، گفت: به استناد شواهد موجود، در ترکیبات این کنسرو نیز نوع ماهی مصرفی یعنی مارلین نوشته شده و این نوع ماهی دارای ارزش غذایی، قابلیت هضم و جذب بالا، بدون مخاطره ایمنی غذایی و با قیمت تمام شده کمتر برای تولید کننده و مصرف کننده است.

این کارشناس کنترل مواد غذایی، با تاکید بر اینکه بازرسان سازمان های مربوطه شامل غذا و دارو، دامپزشکی و شیلات بر روند صید ماهی ها، حمل ماهی به کارخانجات کنسروسازی و خطوط تولید نظارت می کنند و همچنین با توجه به ارزان نبودن الیاف پنبه، احتمال بروز اینگونه تقلب ها بسیار ناچیز و تایید چنین ادعاهایی نیازمند آنالیز محصول در آزمایشگاه های معتبر است.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 39964
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید