شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر/ستاد شبکه/مدیریت غذا و دارو

 

تاریخچه مدیریت غذاودارو:

-          در تاریخ 22/5/86 با حضور خانم مهندس سارا جعفری سارویی واحد کنترل مواد غذایی فعالیت خود را آغاز نمود.

-          در سال 1387 واحد کنترل مواد غذایی این شبکه رتبه نخست شبکه های فاقد مدیریت غذا و دارو را کسب کرد.

-          در سال 1390 مدیریت غذا و دارو در بخش نظارت در حوزه دارو خوش درخشید.

-          از سال 1390 تا کنون مدیریت غذا و دارو موفق به کسب رتبه های برتر در سطح استان گردیده است.

معرفی مدیرغذا و دارو :

سرکار خانم دکتر هانیه طیبی فارغ التحصیل رشته داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز

معرفی پرسنل حوزه غذا:

نام و نام خانوادگی:سارا جعفری سارویی

سمت:کارشناس کنترل موادغذایی

فارغ التحصیل رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی از دانشگاه شهید چمران اهواز

 

تماس با ما : sjafarisasa @yahoo.com                             تلفن: 07152823028

 شرح وظایف مدیر غذاودارو:

 1. بازدید از بیمارستان (ماهیانه)

2. انجام بازدید ادواری از داروخانه های تحت پوشش(حداقل ماهیانه)

3. بازدید از انبار داروئی شبکه(ماهیانه)

4. بازدید از مراکز بهداشتی درمانی(ماهیانه)

5. بازدید از کلینیک های ترک اعتیاد(ماهیانه)

6.تشکیل کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو در شبکه (ماهیانه)

7. بازدید از مراکز غیرمجاز عرضه دارو(حداقل سالانه 50 مرکز)

8.برگزاری جلسه با داروسازان منطقه (داروسازان شاغل در کل شبکه) (فصلی)

9.بازدید های نا محسوس از داروخانه ها(فصلی)

شرح وظایف کارشناس کنترل مواد غذایی:

  انجام بازدید استعلام تأ سیس کارخانجات

      ◄بازرسی از واحدهای تولیدی تحت پوشش مطابق برنامه از پیش تعیین شده

      ◄ پیگیری نواقص موجود در واحدهای تولیدی و پیگیری تأثیرگذار ی بازدیدهای انجام شده

      ◄ پیگیری تخلفات واحدهای تحت پوشش

      ◄جلسه با مسؤولین فنی و مدیرعاملان واحد های تولیدی

      ◄شناسایی و برخورد با واحدهای تولید ی غیرمجاز

      ◄پیگیری و اجرای دقیق مفاد بخشنامه ها، دستورالعمل ها و مکاتبات ارسالی از مدیریت غذای دانشگاه

      ◄ثبت/ رسیدگی به شکایات واصله (کتبی و تلفنی)

     ◄ انجام کلیه امورات تفویض شده در حوزه غذا

     ◄ثبت عملکرد در سامانه food soft و سامانه جامع مدیریت غذاfms

 برنامه جامع عملیاتی حوزه غذا:

1. تضمين ايمني و ارتقاء كيفيت فرآورده هاي غذايي ،‌آشاميدني ،‌آرايشي و بهداشتي از توليد تا مصرف متناسب با شرح وظايف قانوني محوله در سطح استان فارس

2. اجراي برنامه هاي پيش نيازي (PRPS) در كارخانجات مواد غذايي ،‌آشاميدني ،‌آرايشي و بهداشتي

 3.استفاده از مواد اوليه مجاز ،‌ايمن و با كيفيت در توليد كارخانجات مواد غذايي ،‌آشاميدني ،‌آرايشي و بهداشتي

4. فرهنگ سازي و ارتقاء آگاهي عمومي و دانش تخصصي در زمينه مديريت توليد ،‌توزيع ،‌عرضه و مصرف مواد غذايي ،‌آشاميدني ،‌آرايشي و بهداشتي متناسب با گروههاي هدف

5.ارتقاء كيفيت و بكارگيري ابزارهاي مديريت به روز و كارآمد در حوزه مديريت نظارت بر مواد غذايي ،‌آشاميدني ،‌آرايشي و بهداشتي

 

 

 

 

  پیام  بهداشتی:

در فرآيند سرخ كردن به نكات ذيل توجه كنيد :

 

  روغن سرخ كردني بايد به آرامي گرم شود.

از شعله ملايم استفاده كنيد .

بهتر است قبل از سرخ كردن مواد غذايي مانند كدو ، بادمجان و سيب زميني ، رطوبت آنها گرفته شود . زيرا

رطوبت موجود در مواد غذايي باعث مي شود كه روغن سريعتر فاسد گردد .

 هنگام سرخ كردن از وارد كردن ناگهاني ماده غذايي آبدار يا قاشق خيس به ماهي تابه جدا خودداري كنيد .

موقع سرخ كردن مواد غذايي ، در ظرف را نگذاريد . تا از برگشت بخارات يا دود حاصل از روغن به درون

روغن جلوگيري شود .

 در صورت استفاده از دستگاه سرخ كن از گرفتگي فيلترهاي روغن در دستگاه سرخ كن جلوگيري كنيد.

 ظرف اصلي روغن را دور از شعله گاز و ترجيحا در جاي نسبتا تاريك مثلا داخل كابينت نگهداري كنيد .

 هنگام سرخ كردن مواد غذايي از ظروف مسي استفاده نكنيد . به منظور جلوگيري از آلوده شدن روغن به

مس.

روغن مصرفي را دائما عوض كنيد . بويژه اگر رنگ روغن بطور محسوسي تيره شده يا بوي خاصي گرفته باشد.

 زماني كه از روغن استفاده مي كنيد و آن را حرارت مي دهيد به آن توجه داشته باشيد و در كنار آن باشيد.

از روغن هاي مصرف شده مكررا استفاده نكنيد . زيرا به دليل ايجاد مواد نامطلوب ويسكوزيته يا غلظت آن

افزايش يافته و فرآورده نهايي حالت گريس مانند پيدا مي كند كه مصرف آن براي سلامتي مضر مي باشد .

براي پيشگيري از شعله ور شدن روغن در حال مصرف از مواد ريشه دار و پرزدار مثل تكه هاي ريز پارچه و

كاغذ به عنوان دستگيره استفاده نكنيد . زيرا اين نوع مواد داراي سطوح زيادي هستند كه در معرض هوا بوده

و خود بخود آتش مي گيرند .

 

 جهت استفاده مجدد از روغنهاي مصرف شده به نكات ذيل توجه كنيد :

 

 روغن مخصوص سرخ كردن را مي توان دو يا سه بار استفاده نمود به شرطي كه پس از استفاده مواد غذايي را    ازآن خارج كرده و روغن را از صافي ريز ،تميز و خشك عبور دهيد و پس از سرد شدن آن را در جاي خشك و                تاريك و درون ظروف شيشه اي دربدار قرار دهيد ، بطوري كه فضاي خالي در آن باقي نماند  .در هيچ شرايطي      روغن گرم و يا داغ را درون ظروف پلاستيكي نريزيد .

 

  روغن سالم و مصرف نشده را هيچ گاه با روغن مصرف شده مخلوط نكنيد.

  در پايان كار ظرف سرخ كن را با شوينده هاي مناسب شستشو داده و در نهايت با آن تميز شسته و خشك  نماييد.

 

  

 

نکاتی در خصوص روش صحیح نگهداری و مصرف نان در منزل :

 

1-    باید نان را به میزان نیاز و متناسب با تعداد افراد خانواده خریداری کنید. خرید بیش از نیاز روزانه شما باعث افزایش دورریز نان می شود.

2-   باید نانها را پس از خرید یکی یکی کرده و هوادهی کنید.

3-  باید نانها را درکیسه های پارچه ای از محل نانوایی تا منزل حمل کنید و از مصرف کیسه های نایلونی پرهیز نمایید.

4-   باید نانها را پس از رسیدن به منزل مجدداً هوادهی کرده، به تعداد مصرف هر وعده غذایی متناسب با تعداد افراد خانواده در کیسه های نایلونی ضخیم بسته بندی نموده و آنها را در فریزر نگهداری کنید.

5-   باید نانها را یا به صورت داغ و مستقیم از تولید به مصرف صرف نمایید یا جهت نگهداری طولانی مدت از فریزر استفاده کنید.

6-   جهت مصرف مجدد نانهای یخ زده بهتر است آنها را از فریزر خارج نموده و حدوداً نیم ساعت آنها را در حرارت معمولی اتاق  قرار دهید.

7-  هرگز از یخچال جهت نگهداری نان استفاده نکنید زیرا یخچال فقط از کپک زدن سریع نان جلوگیری می کند اما مانع بیاتی نان نمی شود.

8-  ضایعات نان را در محلی خشک به گونه ای نگهداری کنید که کپک نزند.

9-   نان خشک کپک زده موجب بیمار شدن دام و طیور و آلوده شدن شیر آنها و در نتیجه موجب بیمار شدن انسان می گردد.

از نوشیدن چای یک ساعت قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد از صرف غذایی که خصوصاً با نان مصرف می شود خودداری کنید زیرا نانها حاوی آرد غنی شده با آهن و اسید فولیک هستند و با مصرف چای، آهن موجود در نان را از بین می برید.

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1393-11-27 12:08        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ